Rostpulver -RED RUST- 50ml

99 kr

RUST IN A JAR

Rust in a Jar är ett pulver för faux rost målning.  

Rostpulvren finns i tre nyanser samt i neutral Bas. Pulvren bör kombineras för bästa resultat. Dark Rust och Golden Rust är ett komplement till Red Rust. Red Rust är den man inte klarar sig utan... Vill man sedan ta det till nästa nivå och få lite mer nyansvariation med ett levande och autentiskt utseende så behöver man också Golden Rust och Dark Rust. Golden Rust är mycket användbar medan Dark Rust eventuellt kan ersättas med Vintage Paint i nyansen Dark Rust. Vi rekommenderar absolut att man tar hem en av alla och provar dem tillsammans. För att dryga ut produkterna är det fördelaktigt att blanda ut med rostpulver "Bas".

Nyanser som är riktigt bra att grundmåla med är vår Vintage Paint -Dark Rust och/eller Light Rust -gärna kombinerat  med Nocturnal, Nearly Black eller Graphite för en rostig gjutjärnslook.

Lägg på ett relativt tjockt lager Clear Wax på det grundmålade föremålet och tryck sedan ner pulvret i vaxet med en grov pensel (kan också appliceras på blöt färg om man vill bättra på med lite mer färg). Vaxet binder pulvret men det är lätt hänt att använda lite för mycket eftersom man duttar och duttar tills man är nöjd. Ett vanligt problem är föremålet fäller/färgar av sig (det gör vanlig rost också). Det går att försegla med mera vax (lite svart vax ger fin antik patina).

Klumpar (även vita) kan förekomma. Ingredienserna är fuktkänsliga och klumpar sig lätt i hop sig.  De är lätta att smula sönder och/eller arbeta in med penseln). Skaka burken innan användning.


BRA ATT VETA

Du kan lägga beställning i vår webbshop och hämta upp färgen i vår butik eller också levererar/skickar vi den till dig.  Notera att du efter överenskommen tid och i mån av tid kan hämta upp beställd färg samtliga dagar i veckan. Autentico har ett väldigt brett sortiment vilket gör utbudet unikt. men av praktiska skäl så kan vi inte lagerhålla samtliga sorter, kulörer och volymer. Men vi beställer gärna hem vid nästa leverans och vi gör det utan extra avgift, så tveka inte utan kontakta oss om du önskar någon av de sorter, kulörer eller volymer som är "slut i lager" eller som inte finns med i vårt utbud.  Vi tar även hem väggfärg på beställning...

Om du är osäker på vilken färgsort du ska välja till ditt projekt, Autentico VINTAGE eller Autentico VERSANTE! Kontakta oss för konsultation.