Natural "Autentico Grandiose hårdvaxolja"319 kr

HÅRDVAXOLJOR AUTENTICO GRANDIOSE

Autentico Grandiose hårdvaxolja lämnar en högpresterande skyddande beläggning på obehandlade trärena ytor samt ytor målade med Autentico Vintage, Autentico Velvet och även Autentico Frescolini.  Det är en mycket mångsidig produkt som ger ett bra skydd till både trägolv, bänkskivor, bordsskivor och andra möbler. Skyddar mot fläckar från vatten, syror, alkohol och allmänt fett.

En hårdvaxolja ger en mycket slittålig yta och är ett bra alternativ för vackra och tidlösa trägolv. Samtidigt som ytan blir både vatten- och smutsavvisande bevaras träets vackra naturliga karaktär. Hårdvaxoljan tränger djupt ner i träets porer samtidigt som ett starkt skyddande skikt bildas ovanpå (tack vare vaxet). Kombinationen av både olja och vax gör att det blir extremt hållbart och även passar i kök, hall och andra utrymmen som slits hårt.

Tänk på att golv och möbler som tidigare ytbehandlats med en annan sorts färg/lack produkt måste slipas ner innan behandling. Nästan alla typer av trägolv kan ytbehandlas med hårdvaxolja men för att oljan ska kunna tränga in i träet på djupet ska uppsugningsförmågan vara hög. Grundslipningen är mycket viktig för att få ett jämnt resultat vid användning av tonade hårdvaxoljor.


ÅTGÅNG

Räcker till 15- 20 m²/L beroende på ytans profil och porositet samt appliceringsmetod (räcker längre vid proffessionell applicerig utan överflöd och avtorkning).


TORKTID

Ca 24 timmar beroende på temperatur, miljö och ventilation.


APPLICERING

Oljorna innehåller lösningsmedel och ska bara användas i välventilerade utrymmen (ofarlig för människor, djur och växter i torkat tillstånd)
 • Ställ burken upp och ner i 10 minuter, rör sedan om noga. Se till att det inte finns några oupplösta klumpar.
 • Ytan som ska behandlas måste vara torr och fri från dam och fett. Ytor som tidigare ytbehandlats med en annan sorts färg/lack produkt måste slipas ner innan behandling, uppsugningsförmågan måste vara hög. Grundslipningen är mycket viktig för att få ett jämnt resultat vid användning av tonade hårdvaxoljor.
 • Använd inte i temperaturer under 15 grader
 • Se till att rummet är välventilerat
 • Användas i välventilerat utrymme
 • Hårdvaxoljan är färdig att använda, späd inte ut den.
 • Applicera alltid två lager med en platt pensel. De två lagren kan best av samma nyans, eller ett lager färgad vaxolja och ett lager ofärgad (eller två lager av olika färgade nyanser).
 • Lägg på ett ganska tunt lager hårdvaxolja
 • Torka av överflöd med en luddfri trasa efter en stund (innan det börjar torka)
 • Tillåt att torka i 24 timmar
 • Upprepa behandlingen

HANTERING AV VERKTYG

 • För att minska risken för självantändning, lägg trasan som använts till att ta bort överflödigt vaxolja i vatten direkt efter användning. Lämna sedan utomhus i 24 timmar innan den slängs.
 • Vira in penslar som använts i köksplast mellan applicering av de två lagren. Tvätta i vatten innan de slängs. De kan även tvättas i Lacknafta och sedan diskmedel och vatten.
 • Töm inte rester av olja i handfatet eller andra vattenledningar.

HÄRDNING

Efter att det andra lagret har torkat är ytan dammsäker (och ok att gå på för golv). Full härdningstid är dock ca 3 veckor. Under denna tid är ytan fortfarande känslig för fukt och nedbrytande produkter, så rengör endast genom att damma av. Se till att ventilationen är god under perioden eftersom Grandiose torkar genom reagera med syre.


UNDERHÅLL

Använd inte fläckborttagningsmedel eller andra kaustiska frätande medel. Envisa fläckar kan poleras med stålull 0000. Området oljas sedan om.

Klicka här för produktbeskrivning

BRA ATT VETA

Du kan lägga beställning i vår webbshop och hämta upp färgen i vår butik eller också levererar/skickar vi den till dig.  Notera att du efter överenskommen tid och i mån av tid kan hämta upp beställd färg samtliga dagar i veckan. Autentico har ett väldigt brett sortiment vilket gör utbudet unikt. men av praktiska skäl så kan vi inte lagerhålla samtliga sorter, kulörer och volymer. Men vi beställer gärna hem vid nästa leverans och vi gör det utan extra avgift, så tveka inte utan kontakta oss om du önskar någon av de sorter, kulörer eller volymer som är "slut i lager" eller som inte finns med i vårt utbud.  Vi tar även hem väggfärg på beställning...

Om du är osäker på vilken färgsort du ska välja till ditt projekt, Autentico VINTAGE eller Autentico VERSANTE! Kontakta oss för konsultation.